UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ могла навмисно вдарити по готелю з журналістами у Краматорську — прокуратура

Слідство перевіряє наявність коригувальників вогню.

Правоохоронці вважають, що російська армія могла навмисно вдарити по готелю з журналістами у Краматорську 25 серпня. Речниця Донецької обласної прокуратури Анастасія Мєдвєдєва у коментарі "Радіо Свобода" наголосила, що це одна з версій слідства. 

"Прокурорами та органами досудового розслідування направлено відповідні запити до окремих установ: відповіді на них допоможуть нам дізнатися можливе місце запуску ракети, напрямок її руху та траєкторію; ці дані допоможуть нам вирахувати, хто саме здійснив цю атаку по мирному населенню", — заявили у прокуратурі.

Читайте також: На Донеччині внаслідок російських обстрілів загинула людина та ще троє мирних жителів дістали поранення

Речниця підкреслила, що, за попередніми даними, росіяни обстріляли Краматорськ у той день балістичною ракетою "Іскандер-М". Наразі проводять експертизу уламків боєприпасу.

Мєдвєдєва додала, що правоохоронці також перевіряють версію щодо коригування удару по готелю у Краматорську. За її словами, про коригувальників вогню можна буде говорити після завершення досудового розслідування.

Нагадаємо, 25 серпня обстріляли готель "Сапфір" у Краматорську, де знаходилися шестеро членів новинної групи Reuters. Внаслідок обстрілу загинув радник з безпеки Раян Еванс. Ще двох медійників госпіталізували, одного з серйозними травмами.

Раніше українське МЗС засудило атаку РФ на Краматорськ. Там підкреслили, що прицільні удари по представниках ЗМІ стали системною тактикою росіян.