UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ атакувала Харківщину керованими авіабомбами і касетними боєприпасами: є загиблі та поранені

Під повторний обстріл з боку загарбників потрапили рятувальники.

© Андрій Єрмак / Telegram
© Андрій Єрмак / Telegram
© Андрій Єрмак / Telegram

Після ранкового обстрілу села Кучерівка Куп’янського району Харківської області ввечері понеділка, 7 серпня, російські військові також били по селу Кругляківка цього ж району керованими авіаційними бомбами та касетними снарядами, повідомили міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та глава ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

За їхніми даними, внаслідок чергових повітряних атак з боку РФ загинули двоє мирних людей та дістали поранення ще кілька.

"Внаслідок ударів авіабомбами загорівся приватний будинок. Загинули 45-річна жінка і 65-річний чоловік. Ще двоє цивільних отримали травми. Коли на місце влучання приїхали правоохоронці та надзвичайники, противник здійснив повторний обстріл касетними боєприпасами. Поранені 2 рятувальників ДСНС та слідчий поліції Харківщини", – розповів Клименко.

Синєгубов уточнив, що окупанти використали чотири КАБ для обстрілу села Кругляківка Куп’янського району. Водночас, він має інші дані про постраждалих.

Читайте також: Ворог гатив по п'яти районах Харківщини. Є загибла та четверо поранених

"Госпіталізували до лікувальних установ 2 жінок та 2 чоловіків. Ще одна жінка 62 років отримала медичну допомогу на місці. Під повторний обстріл окупантів потрапили рятувальники. Постраждали двоє співробітників ДСНС, їх госпіталізували до медичної установи", – зазначив очільник Харківської ОВА.

Внаслідок ворожих ударів також було зруйновано та пошкоджено приватні будинки, на місцях виникли пожежі. Там працюють екстрені служби над ліквідацією наслідків.

Увечері понеділка, 7 серпня, ворог також атакував з повітря центр міста Покровськ Донецької області. Внаслідок двох ракетних ударів військ Росії загинули п’ятеро людей, ще 31 дістала поранення. Постраждали багато рятувальників та поліцейських.