UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков: Винищувачі для України — питання одного-двох місяців

На поставку скількох літаків від партнерів розраховує офіційний Київ? 

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що на Заході вже дозріли до передачі Україні винищувачів. Під час інтерв'ю "Бабелю" він заявив, що це питання одного-двох місяців. 

"Щодо літаків, мені здається, вони дозріли. Деякі країни вже говорять про готовність вивчати наші екіпажі. А коли вони готові вивчати, це означає, що далі залишаються технічні питання. Моє відчуття - це питання місяців. І коли я говорю "місяців", це один-два", - зазначає Резніков. 

За словами міністра, кожна країна може дати нам по 10-15 літаків, і це ніяк не зменшить її обороноздатність. 

"Ми спершу боротимемося за півсотні, а потім за сотню.Реалістично, якби у нас була сотня літаків з різними можливостями виконання завдань - це був би непоганий кейс. І він реалістичний, тому що кожна країна може дати 10-15 штук, і це не зменшить їхню обороноздатність", - зазначив він.

Читайте також: Винищувачі можуть бути поставлені Україні після закінчення війни — Воллес

Нагадаємо, міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що союзники допомогли б Україні швидше, якби зосередилися на наземних операціях захисників, а не на постачанні нам винищувачів. Він пояснив, що вважає більш доцільним передачу нашим військовим на даному етапі далекобійних та зенітних ракет.