UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков розповів про російські ДРГ, які проникли у Київ напередодні вторгнення. Це їх вбивав Татаров?

Ексміністр наголосив, що не знає точно, чи брав участь представник ОП в обороні столиці. 

Колишній міністр оборони Олексій Резніков прокоментував заяву президента Володимира Зеленського про заступника глави ОП Олега Татарова, який нібито вбивав чеченців у Києві на початку вторгнення. У коментарі для видання "Радіо Свобода" він припустив, що може йтися про ворожі диверсійно-розвідувальні групи, які проникли в українську столицю заздалегідь. 

Та Резніков наголосив, що не знає точно, чи брав участь Татаров в обороні Києва. 

"Чи були ДРГ у Києві? Так, вони були. Це я знаю точно як міністр оборони. Вони знищувалися нашими Силами безпеки й правопорядку, — розповів Резніков. — На жаль, були й трагічні випадки, й дружнього вогню, коли гинули нацгвардійці". 

Ексміністр переповів історію, якою поділилися столичні ресторатори. Виявляється, за кілька днів до вторгнення у їхніх закладах з'являлися люди, які відмовлялися сплачувати рахунок, аргументуючи це так: "Нічого, нічого через ... через два дня вы все нам будете должны". 

Читайте також: Ексміністр оборони Резніков отримав нову посаду

Нагадаємо, під час пресконференції 27 серпня президента Володимира Зеленського попросили оцінити ефективність низки представників його команди, в тому числі й скандального заступника голови ОП Олега Татарова. Під час відповіді глава держави не на жарт розізлився та видав, що той, виявляється, "разом з Василем Малюком вбивали чеченців у Києві", дорікнувши журналістові УП, що він в той час був не у столиці.

Татаров вважається негласним координатором діяльності правоохоронних органів в ОП. У 2020-му НАБУ оголосило йому про підозру в причетності до хабаря за фальсифікацію експертизи в епізоді про заволодіння коштами НГУ, та згодом справу закрили. За часів Віктора Януковича Татаров був начальником Головного слідчого управління МВС. Під час Євромайдану він особисто переконував ЗМІ та закордонних послів, що мітингувальники стріляють самі в себе, а силові розгони пояснював зачисткою центру столиці, аби там міг курсувати транспорт.