UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Резерв+»: як діяти військовим, які отримали сповіщення «у розшуку»

Пояснення дали в Міноборони.

Зараз українці можуть оновити свої дані у застосунку «Резерв+». Деякі українці після спроби оновити дані, отримали у застосунку статус «у розшуку». У Міністерстві оборони України розповіли, як діяти військовим, які отримали цей статус, пише NV.

Читайте також: Через застосунок «Резерв+» вже згенерували 200 тисяч військово-облікових документів — Міноборони

Деякі військовослужбовці у соцмережах поскаржилися, що отримали у застосунку сповіщення «у розшуку». Для врегулювання ситуації їм потрібно з’явитися до ТЦК, втім це дуже часто неможливо. В майбутньому передбачається механізм розв’язання цієї проблеми у застосунку.

«Цільовою аудиторією застосунку Резерв+ є військовозобов'язані. Якщо військовослужбовець авторизувався в «Резерв+», оновив дані та побачив статус «у розшуку» — це є помилка», – пояснила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко.

За її словами міністерство налагоджує взаємодію між реєстрами, щоб усі військові були виключені з розшуку. Якщо військовослужбовець має можливість, він може звернутися до ТЦК для актуалізації статусу.

Також якщо можливості звернутися до ТЦК немає, то варто зачекати.

«Зовсім скоро буде реалізований застосунок для військових Армія+. Цю прикру помилку щодо розшуку буде виправлено», –  зазначила Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, у додатку «Резерв+» з’явився електронний військово-обліковий документ та QR-код для перевірки даних. Паперовий військовий квиток, згідно з даними в застосунку, з собою можна тепер не носити.