UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рейд у Курську область: безсилля диктатора та плацдарм для перемовин із наступником Путіна

У Німеччині прокоментували рейд у Курську область і натякнули, як можна використати його наслідки.

Український рейд у тил країни-агресора показує росіянам, що їхній диктатор нічого не контролює. Також ці дії демонструють перевантаженість військової потуги РФ для захисту власної території, зазначив у повідомленні в мережі очільник оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер. Нагадаємо, він є представником політичної партії Вільних демократів, що входять до правлячої коаліції.

На думку очільника комітету німецького парламенту, Курська операція українських збройних сил є хорошою основою для мирних перемовин із наступником Путіна.

Читайте також: У наступі на Курську область беруть участь тисячі військових, метою є дестабілізація РФ — AFP

Також політик вважає, що військова допомога Німеччини українським збройним силам є найкращою інвестицією в нашу безпеку. Така допомога щодня зменшує потенційну російську загрозу і допомагає захищати мирне населення України, зокрема від необхідності шукати захист та перетворюватись на біженців. Маркус Фабер вважає, що тепер ті, хто є умовним рупором Путіна в Німеччині, мають усвідомити це як факт.

На думку керівника одного з важливих комітетів Бундестагу, успішний український наступ проти російських військ вторгнення дає підстави говорити про необхідність надання збройним силам України більшої кількості важкого озброєння, наприклад, танків Leopard 2.

Як повідомлялось раніше, міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес підтвердила постачання в Україну наприкінці червня нової партії бойових танків Leopard, а також боєприпасів різних типів.