UA / RU
Підтримати ZN.ua

Речник ОТУВ "Сіверськ" розповів, чому війська РФ посилили обстріли Сумщини

Окупанти зменшили удари авіабомбами по Харківській області. 

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Сіверськ" Вадим Мисник заявив, що армія РФ нині обстрілює Сумщину, оскільки Збройні Сили України мають успіхи в Курській області. Однак він у коментарі "Радіо Свобода" наголосив, що російські удари по прикордонню тривали б у будь-якому разі.

"Тож я вбачаю собі, як військова людина, те, що вони (окупанти - ред.) бачать наші успіхи в Курській операції, тож, напевно, є певний острах, що ми якось будемо діяти в інших містах прикордоння", - зазначив він.

Читайте також: 14 вересня на Сумщині по одній із громад росіяни запустили 18 дронів – ОВА

За його словами, від початку наступу ЗСУ в Курській області, росіяни почали активніше скидати керовані авіаційні бомби на Сумщину. 

  "Тобто на Харківщині кажуть, що там припинилися обстріли КАБами, де вони Вовчанськ рівняли з землею і інші населені пункти, а посилилися саме на сумському напрямку", – додав він.

Сьогодні вранці Сумська область зазнала масованого авіаційного удару. Насамперед ворог обстрілював об’єкти енергетичної системи. Постраждали населені пункти Конотопського, Охтирського та Сумського районів.