UA / RU
Підтримати ZN.ua

Речник ДПСУ пояснив, для чого РФ може розпочати наступ на Сумську область

Протяжність українсько-російського кордону на Сумщині становить понад 560 км.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону зазначив, що російська армія поблизу українського кордону в Сумській області тримає певні свої підрозділи та засоби, однак у неї недостатньо сил для того, щоб досягнути стратегічної цілі.

Читайте також: Заступник командира Третьої ОШБр розповів про загрозу наступу військ РФ на Сумську область

"Росіяни продовжують нарощувати свої сили на цих напрямках. Маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій", - наголосив речник.

За його словами, не можна виключати, що російські війська можуть у Сумській області зробити щось подібне на те, що нині відбувається на півночі Харківської області.

"Окупанти можуть здійснити наступ на сумському напрямку для створення таких зон, де ведуться повномасштабні бойові дії для того, щоб сіяти паніку, розтягнути сили ЗСУ та не дозволяти їх перекидати на більш важливі напрямки", - додав він.

Раніше глава ГУР МО Кирило Буданов спрогнозував, що РФ може розпочати наступ у Сумській області. Речник оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ"  Вадим Мисник зазначив, що нині Збройні Сили України не фіксують ударного  угруповання військ ворога на сумському напрямку.