UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рашисти на окупованих територіях шукають дітей, які не ходять у російські школи

Батькам погрожують позбавленням прав на дітей.

Напередодні нового навчального року на тимчасово окупованих територіях України рашисти шукають дітей, батьки яких відмовились віддавати дитину в російські школи. Водночас загарбники погрожують депортацією вчителям, які не пішли на співпрацю. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що російські окупанти створили мережу колаборантів, які фіксують, шукають та перевіряють відвідуваність дитиною школи. У разі виявлення подібних випадків батькам погрожують позбавленням батьківських прав. 

Читайте також: Росіяни загострюють гуманітарну кризу на окупованих територіях, щоб змусити людей брати паспорт РФ в обмін на «соцвиплати» — ЦНС 

«Також окупаційна влада зобов’язала батьків мати російські паспорти. Водночас червону макулатуру повинні отримати обоє батьків, інакше дитині заборонять навчатися, у результаті чого батьки також будуть позбавлені прав», - додали у ЦНС.

Зазначимо, місцеве населення на тимчасово окупованих територіях продовжує чинити спротив примусовій паспортизації. Як наслідок - окупаційні «адміністрації» посилюють переслідування жителів: загарбники затримують їх, погрожують розправою, а тим, хто веде підприємницьку діяльність – блокують роботу.