UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Рамштайн"-9: Столтенберг розповів про порядок денний нової зустрічі

Путін готується не до миру, а до ще більшої війни, зазначає генсек. 

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що під час сьогоднішньої зустрічі у форматі "Рамштайн" союзники говоритимуть насамперед про забезпечення України необхідними боєприпасами. Про це він сказав під час брифінгу у Брюсселі. 

"Міністри оборони НАТО зустрінуться у критичний час для безпеки. Наступного тижня буде перша річниця жахливої війни проти Україні – повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Ми не бачимо ознак, що президент Путін готується до миру. Ми бачимо протилежність. Він готується до більшої війни, до нових наступів і атак", - сказав Столтенберг.

Тож сьогодні тема допомоги Україні від партнерів є як ніколи важливою. 

"Ми пізніше сьогодні зустрінемося в рамках Контактної групи, яку очолюють Сполучені Штати, і розглянемо термінові потреби для посилення підтримки України", - сказав Столтенберг.

Серед тем, які обговорюватимуться, також збільшення виробництва та зміцнення оборонної промисловості НАТО.

Читайте також: У США все ж допускають відправку Україні винищувачів — Financial Times

Нагадаємо, учора міністр оборони Олексій Резніков зазначав, що під час нового раунду "Рамштайну" союзники говоритимуть про: захист українського неба, розбудову "танкової коаліції", формування запасу міцності по боєприпасах, тренінгові програми для наших воїнів, логістику, обслуговування, ремонт та практичну реалізацію "Військового шенгену".