UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракетна атака ЗСУ по російській ППО в Криму: опубліковано супутникові знімки місця удару

На фото видно наслідки пожежі.

Сили оборони у ніч на понеділок завдали ракетних ударів по російському зенітно-ракетному дивізіону С-400 неподалік тимчасово окупованого Джанкоя. Журналісти проєкту “Схеми” (Радіо Свобода) опублікували супутникові знімки наслідків удару. 

Читайте також: Крим масовано атакували ракети, можливі влучання по кількох військових об'єктах

Зокрема, на знімку, який зробив супутник Planet Labs видні наслідки масштабної пожежі біля залізниці у місті Джанкой.  

Проте через низьку якість знімків неможливо точно встановити тип ураженої техніки. Як видно зі знімків, які були зроблені раніше, військова техніка з’явилася тут у травні 2024 року. Потім біля неї побудували оборонні споруди.   

Наразі російське військове відомство не коментувало ракетний удар ЗСУ.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що окрім дивізіону С-400 у Джанкої у ніч на 10 червня було уражено два зенітно-ракетні дивізіони С-300 біля тимчасово захоплених Євпаторії та Чорноморському.

У Генштабі наголосили, що російська протиповітряна оборона  не перехопила жодну з випущених ракет. Після ударів у трьох містах зафіксовано припинення роботи радарів комплексів С-300/С-400. Також відбулася детонація боєкомплектів.

Нагадаємо, наприкінці травня Головне управління розвідки Міноборони України дронами уразило два російські залізничні пороми в окупованому Криму, внаслідок чого ті вийшли з ладу. Британська розвідка пояснила наслідки цих ударів для росіян.