UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракетний удар по Києву: жертв та постраждалих стало більше, серед загиблих чотири дитини

У Києві 9 липня оголошено днем трауру.

У Києві збільшилося число загиблих та постраждалих внаслідок ракетного удару, якого росіяни завдали зранку, 8 липня. Про це повідомили в Київській міські військовій адміністрації.

Так, станом на ранок 9 липня відомо про 27 загиблих, серед яких – четверо дітей. Також є інформація про 117 постраждалих людей. 

Своєю чергою у Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що вночі, під час розбору завалів у Шевченківському районі знайшли тіло хлопчика. Водночас вдалося врятувати сімох людей.

«Досі триває ліквідація наслідків на трьох локаціях. На місцях подій залучено 377 рятувальників та 76 одиниць техніки ДСНС», – додали в ДСНС.

У Києві 9 липня оголошено день жалоби. Сьогодні у столиці приспустять прапори на всіх комунальних будівлях міста. Також рекомендували приспустити державні прапори на будівлях державної та приватної форм власності.

Читайте також: З-під завалів у Києві дістали тіла матері з дітьми

Нагадаємо, вранці 8 липня російські терористи масовано атакували ракетами Київ. Окупанти влучили у житловий будинок у Шевченківському районі. Також є влучання по головному корпусу дитячої лікарні «Охматдит», де постраждало відділення токсикології та реанімація.

Через деякий час війська РФ знову вдарили по Києву та пошкодили багатоповерхову будівлю медичного центру у Дніпровському районі. Там теж загинули та постраждали люди. 

Голова Генеральної асамблеї Організації Обʼєднаних Націй Денніс Френсіс назвав російську атаку «безсовісним нападом». 9 липня, Рада Безпеки ООН збереться о 10 ранку (17:00 за київським часом – ред.), аби обговорити ракетну атаку Росії по дитячій лікарні «Охматдит».