UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракетні війська та артилерія ЗСУ уразили чотири засоби ППО армії РФ – Генштаб

Росіяни вдарили по Україні 6 ракетами та 51 КАБом.

У Генштабі Збройних сил України інформують, що в понеділок ситуація на фронта залишається напруженою, але контрольованою. Протягом доби відбулося 124 бойових зіткнення, повідомили у Генштабі.

З початку доби понеділка ракетні війська і артилерія ЗСУ уразили п’ять районів скупчення російських військ, чотири засоби ППО та одну артилерійську систему.

Протягом доби війська РФ вдарили по Україні шістьма ракетами, скинули 51 КАБ та задіяли 359 дронів-камікадзе. 

Читайте також: Село, якого більше немає: жахливі кадри із Кринок на Херсонщині

Зокрема на харківському напрямку росіяни здійснили шість атак неподалік Липців та Вовчанська. П’ять атак відбито. Триває один бій біля Вовчанська. 

На куп’янському напрямку триває два боєзіткнення в районах Берестового та Стельмахівки. Наміри противника просунутися в сторону Синьківки, Невського та Тернів зазнали невдачі. Попередньо за поточну добу ворог втратив на цьому напрямку 61 військового вбитими та пораненними. Знищено два автомобілі, пошкоджено танк, дві артсистеми та один ЗРК.

У Генштабі наголомили, що сіверський напрямок залишається одним з найнапруженіших. Тут війська РФ здійснили 24 атаки неподалік Білогорівки, Роздолівки, Івано-Дар’ївки, Верхньокам’янського та Виїмки. 15 атак вже відбито нашими захисниками, дев’ять боєзіткнень ще тривають. На цьому напрямку окупанти втратили 91 військового загиблими та пораненими. ЗСУ знищили два танки, бойову броньовану машину, артилерійську систему та два засоби РЕБ.

Читайте також: Росія готується відкрити новий фронт – Умєров

На краматорському зафіксовано п’ять атак в районах Калинівки, Іванівського та Кліщіївки. Ситуація напружена. На покровському напрямку війська РФ здійснили 35 атак в районах Зеленого Поля, Новоолександрівки, Новопокровська, Новоселівки Першої, Калинового, Нетайлового та Невельського. Відбито 26 атак. Найгарячіша ситуація спостерігається поблизу Новоолександрівки та Новоселівки Першої. Тут триває де іще триває дев’ять боєзіткнень. 

На курахівському напрямку російські війська 10 разі безуспішно атакували в районах Красногорівки, Парасковіївки та Водяного. На оріхівському напрямку триває бій в районі Малої Токмачки.

На придніпровському напрямку продовжуються атаки біля Кринок. Відбито три штурми..

Раніше речник Оперативного командування "Південь" Дмитро Плетенчук повідомляв, що російські окупаційні війська посилили штурмові дії у районі Кринок, однак Збройні Сили України не втратили позицій. Нині на південному напрямку ознак створення наступального угрупування військ РФ немає.