UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракети, стрілецька зброя, техніка: Канада надасть Україні великий пакет допомоги

Ракетні двигуни вже готують до відправки.

Канада оголосила про передачу Україні великої партії двигунів до авіаційних ракет CRV-7 і боєголовок до них. Про це міністр оборони Канади Білл Блер повідомив у п'ятницю, 6 вересня, під час 24-ї зустрічі у форматі "Рамштайн", йдеться у заяві уряду Канади.

Зазначається, що Канада планує передати Україні 80 840 двигунів до ракет CRV-7 і 1300 боєголовок до них. 

“Додаткові 80 840 ракетних двигунів готуються до відправки до Польщі і прибудуть туди найближчими місяцями. Списані ракетні двигуни раніше використовувались Королівськими ВПС Канади (RCAF) на винищувачах CF-18”, – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Умєров назвав три пріоритети України під час нового "Рамштайну"

Планується також передача 970 кулеметів С6, а також 10,5 тисячі 9-мм пістолетів.

На прохання України, як зауважив міністр Блер, Канада передасть списані шасі від 29 бронетранспортерів M113 і 64 бронетранспортерів Coyote LAV. Раніше їх використовували збройні сили Канади. Списані машини будуть перепрофільовані або використані на запчастини.

З початку повномасштабного вторгнення Росії Канада виділила Україні військової допомоги на суму 4,5 мільярда канадських доларів. У червні Канада оголосила про плани передати Україні 2 300 двигунів до авіаційних ракет CRV7.

Нагадаємо, під час свого виступу на "Рамштайні" Зеленський заявив, що під час операції України у Курській області Росії російська армія втратила приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими. Він також додав, що Київ контролює уже 1300 км² російської території, що включає понад сотню населених пунктів.