UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракета ППО впала на голови росіянам: експерт прокоментував учорашній "удар" по пляжу у Криму

Через постійну роботу Сил оборони щодо півострова окупанти почали реагувати навіть на ті загрози, які не є для них ворожими. 

Військовий експерт Олександр Коваленко прокоментував вчорашній удар по пляжу в Севастополі, назвавши це наслідком роботи російської ППО. Під час телемарафону він наголосив, що там було знайдено не рештки ATACMS чи Storm Shadow SCALP-G, а елементи зенітно-керованої ракети, яку використовують окупаційні сили. А ті останнім часом все частіше припускаються помилок у своїй роботі.

"Я не здивований тому випадку, який трапився на одному з пляжів у тимчасово окупованому Криму, — наголосив експерт. — Цілком можливо, що це був постріл в нікуди ракети, яка самознищилася і впала на голови росіян, які там відпочивали". 

З квітня ЗСУ знищують у Криму засоби ППО, зокрема й установки С-400, С-300. Те ж стосується й важливих вузлів радіотехнічного призначення та комплексів РЛС. Все це разом, продовжив Коваленко, зменшує ефективність ворожої ППО та збільшує рівень морально-психологічного виснаження росіян.

"Іноді вони реагують на загрози, які не є для них ворожими. Нещодавно було знищено російською ППО їх гелікоптер К-29. З чим це пов'язано – з тим, що не працювала система "свій-чужий", чи з тим, що це нервове збудження операторів, чи помилки — вони будуть лише збільшуватися у своїй кількості", – додав Коваленко.

Читайте також: У Криму атаковано Центр космічного зв'язку росіян. Це вже другий удар по інфраструктурі такого типу

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що ЗСУ мають можливість відрізати Кримський півострів від поповнення запасів, зруйнувавши з допомогою ракет ATACMS Керченський міст. Це повинно змусити РФ перейти до захисту