UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путіна за вторгнення до України чекає «пекельна розплата» – Трамп

Трамп продовжує запевняти, що зупинить війну за 24 години переговорами з Путіним та Зеленським

45-й президент США і нинішній кандидат Дональд Трамп вважає, що російського президента Владіміра Путіна очікує «пекельна розплата» за повномасштабне вторгнення до України. Трамп, якому у Штатах загрожує ув’язнення, продовжує запевняти, що може зупинити війну за 24 години і заявив, що його розмова з Путіним вже відтермінувала вторгнення Росії до України на кілька років, передає Fox News.

«Я думав, що він може це зробити, Послухайте, я говорив з ним. Я сказав «якщо ти це зробиш, то за це буде пекельна розплата. Це буде катастрофа. Не роби цього», – розповів Трамп під час інтерв'ю в програмі «Спеціальний репортаж» на Fox News.

Читайте також: Зеленський розкритикував обіцянки Трампа завершити війну в Україні за 24 години

За словами Трампа, Путін спочатку не вірив, що Трамп вдасться до якихось дій. 

«Я сказав йому, що збираюся щось зробити. Він сказав: «Ні, ні, ні, ти цього не зробиш». Я сказав «Зроблю, Владімір, я зроблю це. Я це зроблю», – переказав Трамп розмову із Путіним за часів свого президентства (2017-2021). 

Відповідаючи на питання про нинішнє вторгнення Росії, політик заявив: «Він би не зробив цього, якби це був я. Він зробив це після того, як я пішов».

Читайте також: Пенс розкритикував Трампа за похвалу Путіну, заявивши про підтримку України

На питання, яким чином він збирається закінчити війну протягом 24 годин, Трамп відповів наступним чином: 

«З Путіним у мене дуже хороші стосунки. Я маю на увазі, що я не розмовляв з ним довгий час, але у мене були дуже міцні стосунки… Але я кажу вам, протягом 24 годин – це те, що я зроблю. Я став дуже багатим, укладаючи угоди. Дуже багатим. І знаєте що? Набагато більш багатим, ніж люди можуть собі уявити. І це те, що я роблю… Я б уклав угоду за 24 години з того моменту, як ми б почали. І я б сказав щось Зеленському, і я б сказав щось Путіну, і я б затягнув його в кімнату, і я б говорив йому знову і знову», – сказав Трамп, не вдаючись до подробиць.  

Відповідаючи на запитання, чи вважає він Україну окремою країною від Росії, Трамп заявив, що так, але раніше це була одна країна, і «Путіну це подобалося».

Читайте також: Мене ніколи не затримають! – Трамп виступив на партійному з'їзді

Нагадаємо, що Дональд Трамп обвинувачується у США у незаконному поводженні з секретними документами. Колишній міністр оборони з його уряду, Марк Еспер, назвав Трампа загрозою для національної безпеки Штатів.  

Видання POLITICO зробило припущення, що президентські вибори можуть врятувати Трампа від в’язниці, адже поки експрезидент бере участь у передвиборчих перегонах, суду може бути непросто навіть призначати дати засідань у його справі. А через два роки Трамп може стати президентом. 

Раніше німецький політолог доктор Йоахім Краузе розповів, як повернення Трампа у білий дім може вплинути на війну в Україні.