UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін заявив, що Україна намагається покращити свої позиції на переговорах та відразу відкинув їх можливість

Господар Кремля зібрав нараду через ситуацію в Курській області та вимагав відкинути ворога.

Президент Росії Владімір Путін у понеділок зібрав нараду «щодо ситуації у прикордонних з Україною регіонах» під час якої заявив, що про переговори з Києвом не може йти мови, а події у Курській області розвиваються «на замовлення заходу», пишуть російські ЗМІ.

Російський автократ стверджував, що Україна «виконує волю західних союзників» та «прагне покращення своїх переговорних позицій у майбутньому».

«Але про які переговори взагалі може йтися з людьми, які без розбору завдають ударів по мирних людях, цивільній інфраструктурі, або намагаються створити загрози для об'єктів ядерної енергетики. Про що з ними взагалі можна говорити?», - заявив Путін, армія якого знищила десятки міст та сотні сіл в Україні, системно обстрілює українські населені пункти та окупувала Запорізьку атомну електростанцію.

Путін почав стверджувати, що «Київ намагався зруйнувати згуртованість російського суспільства», але тут же додав, що це не вдалось, бо число охочих укласти контракт із російським міноборони начебто зросло.

Російський президент додав, що «Київ продовжить спроби дестабілізації у прикордонних регіонах РФ», зокрема наступною ціллю назвав Брянську область, але в той же момент почав говорити, що «темпи наступальних дій збройних сил РФ начебто зросли у півтора рази.

Путін пообіцяв, що «противник отримає гідну відповідь на свої дії», маючи на увазі захоплення позицій в Курській області, та додав, що в підсумку «всіх цілей спецоперації буде досягнуто».

При цьому він вимагав витіснити українські війська із території Росії та забезпечити надійне прикриття кордону з Україною.

«Оцінку того, що відбувається в прикордонних з Україною областях, буде дано, але головне завдання зараз вибити противника», – заявив Путін.

Водночас, коли тво губернатора Курської області Алєксєй Смірнов почав говорити, що чіткої лінії фронту в регіоні немає, що ускладнює визначення місця розташування противника, а під контролем ЗСУ опинились 28 населених пунктів області, глибина фронту складає 12 кілометрів а ширина 40, Путін перебив його, вказавши, що оприлюднення таких даних – компетенція військових.

Читайте також: Події в Курській області: з’явились супутникові знімки газовимірювальної станції «Суджа» та пункту пропуску з такою ж назвою

Нагадаємо, 6 серпня у Курській області РФ повідомили про активні бойові дії на території Суджанського та Коренєвського районів, що біля кордону з Україною. У ЗСУ ситуацію не коментують, проте президент Володимир Зеленський заявляв, що справедливий мир можливий лише через справедливу силу.

Видання Forbes зазначає, що українські сили в Курській області почали рити окопи та будувати укріплення, що може сигналізувати про бажання закріпитись там надовго.