UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін розповів про нібито "спроби" ЗСУ завдати ударів по Курській АЕС

За його словами "МАГАТЕ вже поінформовано".

Російський диктатор Владімір Путін під час наради з губернаторами прикордонних з Україною регіонів заявив, що українські Сили оборони нібито "намагалися" завдати ударів по Курській АЕС. Про це повідомляє "РИА Новости".

"Противник намагався вночі завдавати ударів по Курській АЕС", – зазначив Путін.

За його словами, МАГАТЕ "вже поінформовано про спроби України завдавати ударів по Курській АЕС" та нібито пообіцяло відправити фахівців.

Читайте також: ЗМІ: Американські посадовці занепокоєні операцією ЗСУ на Курщині

Нагадаємо, російські війська захопили ЗАЕС уночі 4 березня. Станцію штурмувала ворожа колона, у складі якої було близько 100 одиниць техніки. Ворог влучив із важкої техніки в перший енергоблок, знищив навчально-тренувальний центр, пошкодив адмінкорпус. При цьому на ЗАЕС дуже багато ядерного матеріалу, адже на станції 6 енергоблоків, вона є найбільшою в Європі. Протягом двох с половиною років росіяни використовують територію станції як військову базу.

Також повідомлялося, що 11 серпня на території Запорізької АЕС сталася пожежа. У МАГАТЕ заявили, що експерти організації стали свідками сильного диму у північній частині станції, передували цьому численні вибухи. Там тоді припустили, що росіяни запустили по градирні дрон. "Енергоатом" повідомляв, що пожежу на станції вдалось загасити, а її причиною була недбалість росіян. Наразі там не зафіксували перевищень контрольних рівнів по викидах та скидах радіоактивних речовин.