UA / RU
Підтримати ZN.ua

Операція в Курській області сприяє розмовам на Заході про нові дозволи на постачання зброї Україні — The Telegraph

Захід підтримав Курську операцію.

Захід дав мовчазну згоду на Курську операцію в Росії, в результаті якої Україна отримала контроль над близько 1000 квадратних кілометрів російської території. Операція змусила Москву відвести тисячі військових з фронту в Україні, де — після одних з найкривавіших боїв, які Європа бачила за останні 80 років — вона пожертвувала десятками тисяч людей, щоб утримати таку ж територію, яку Україна захопила у Росії трохи більше ніж за тиждень.

Кремль сподівався, що продовження тиску призведе до вирішального прориву. Тепер, коли війська й оборонне озброєння виведені, це буде важко, якщо не неможливо, вважає Френсіс Дірнлі, помічник редактора коментарів у The Telegraph.

Читайте також: Операція в Курській області змінила уявлення про військову спроможність України — Bloomberg

Щоб запобігти майбутнім вторгненням, Путін буде змушений перекинути людей і техніку на інші ділянки російського кордону з Україною в якості заходу безпеки, що знову ж таки призведе до виснаження ресурсів, які він має на фронті.

З політичного погляду, як в Росії, так і за її межами, операція в Курській області також має довгострокові наслідки. На Заході припинилися розмови про припинення вогню і переговори, на зміну яким прийшли розмови про нові дозволи на постачання зброї.

Читайте також: Аналітики підтвердили взяття під контроль ЗСУ села Внєзапноє в Курській області

Однак, що більш важливо, ця операція змінила дискусію всередині Москви. Кремль більше не може наполягати на заморожуванні лінії фронту як на ціні для вступу в переговори, оскільки це означало б, що Україна утримуватиме позиції в межах російських кордонів.

Раніше ми повідомляли що, президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Рустему Умєрову розробити план, аби отримати від союзників "зелене світло" для використання західних далекобійних ракет для ударів по військових об'єктах на території країни-агресора. Відповідний перелік кроків він разом з представниками дипломатії повинні представити на Ставці.

Читайте також: Фейк чи підготовка теракту? Росія заявляє про плани України завдати ударів по Курській та Запорізькій АЕС

Детальніше про українську операцію у Курській області, її наслідки для режиму Путіна та перебігу російської агресії проти України читайте у статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?".