UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін наказав "Вагнеру" повернутися на фронт. Тепер найманцями повинен керувати Андрєй Трошев

Він не підтримав путч Євгєнія Прігожина у червні цього року. 

Російський президент Владімір Путін наказав колишньому очільнику ПВК "Вагнера" Андрією Трошеву повернути найманців на фронт під час зустрічі, яка відбулася у Кремлі нещодавно. Про це повідомляє The Moscow Times.

"Ми говорили про те, що ви займатиметеся формуванням добровольчих підрозділів, які можуть виконувати різні бойові завдання, перш за все, звичайно, в зоні "спеціальної військової операції", - сказав Путін.

Російський диктатор наголосив, що Трошев понад рік воював у "добровольчому підрозділі", тож він сподівається, що той знає, що робити. 

Щодо Трошева відомо те, що він полковник у відставці. Його позивний - "Сивий". У 2016-му окупант отримав звання героя Росії за взяття Пальміри. У червні 2023-го Трошев не підтримав збройний заколот засновника найманців Євгєній Прігожина, який через два місяці після путчу загинув в авіакатастрофі. 

Читайте також: У Буданова не поспішають підтверджувати загибель Прігожина

Нагадаємо, у ЗСУ ще кілька днів тому підтвердили повернення на фронт бойовиків "Вагнера". Втім, як зазначив речник східного угруповання військ Ілля Євлаш, такі випадки поодинокі й бойовики виступають переважно в ролі інструкторів. У Міноборони Британії тим часом припускають, що вагнерівці, які повертаються, могли перейти до частин офіційних сил Міноборони РФ та інших ПВК.