UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін наказав повернути контроль над Курською областю до 1 жовтня — ЗМІ

Але окупанти не можуть для цього знімати сили з покровського та торецького напрямків. 

Російський диктатор Владімір Путін наказав військовому керівництву звільнити Курську область до 1 жовтня, повідомляє "РБК Україна", посилаючись на військово-політичне керівництво. Та для цього окупанти не повинні знімати сили з ключових ділянок Донецької області, де триває їх наступ, тобто з торецького та покровського напрямків. 

Зараз у Курській області росіяни хочуть створити "мікс" своїх підрозділів з усіх ділянок, окрім двох вищезгаданих. Приміром, з Запорізької області вони забрали дві бригади, з Херсонської — два десантно-штурмові батальйони резерву. Так у прикордонні опинилися 810-та бригада Чорноморського флоту та 155-та бригада морської піхоти. Також на цій ділянці перебувають строковики, призвані навесні 2024-го. 

Це свідчить, що у росіян недостатньо вільних сил і резервів, і що успіхи на донецьких ділянках для Путіна важливіші, ніж контроль над Курською областю. 

Читайте також: У Forbes заявили про великий прогрес ЗСУ у Курській області. Проте неясно, скільки ще мостів їм доведеться зруйнувати

Нагадаємо, станом на 19 серпня Україна у Курській області контролює 92 населені пункти — понад 1250 квадратних кілометрів території.

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?".