UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турбопатріоти та російські еліти обурені кадровим консерватизмом Путіна — оглядач

Натомість під час призначення на ключові посади російський президент робить ставку на представниках свого близького оточення. Дюмін — підтвердження цього. 

Помічник президента РФ й секретар Державної ради Алєксєй Дюмін, який є також колишнім охоронцем Владіміра Путіна, узяв участь у нараді голів силових відомств стосовно Курської області. Володимир Кравченко у статті "Курська аномалія" Путіна" наголошує, що після цього Z-блогери охрестили його "координатором дій російської армії в Курській області", "командувачем північного напрямку". Водночас жодних указів про нове призначення Дюміна не було.

Кравченко припустив, що Дюмін, якому довіряє Путін і який кілька місяців тому був уведений у процес обміну військовополоненими, просто став представником президента в зоні "курської терористичної операції". Тобто кадрові рішення останнього показують, що призначаючи на ключові позиції, він все ще робить ставку на людей із "близького кола". 

"Хоча силовики й проводять чистку Міноборони від генералів із оточення колишнього міністра Сєрґєя Шойгу, проте на місці наразі залишається начальник Генштабу Валєрій Ґєрасімов, — стверджує Кравченко. — Однак після курської операції ЗСУ та провалу російської оборони його подальше перебування на посаді начальника Генштабу під питанням — постать Ґєрасімова обурює й турбопатріотів, і частину російської еліти, роздратовану кадровим консерватизмом Путіна, який не поспішає ухвалювати серйозні рішення". 

Читайте також: Курська операція не послабила владу Путіна, не дестабілізувала ситуацію в Росії і не призвела до протестів та бунту еліти — оглядач

Більше статей Володимира Кравченка читайте на ZN.UA.