UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін їздив до Монголії радитись з шаманами про війну - ЗМІ

Автор посилається на джерела, наближені до Кремля

Російський журналіст Михайло Зигар у статті в німецькому журналі Der Spiegel висловив цікаву версію того, чому російський диктатор Володимир Путін так прагнув з візитом до Монголії. Окрім бажання показати світові, що він "виїзний", стверджує журналіст, він мав і приховану мету – зустріч із шаманами, передає Укінформ.

Читайте також: Бурятія відправляє в зону бойових дій юрти для шаманських обрядів

Автор посилається на джерела, наближені до Кремля. Ті кажуть, що головною метою обох поїздок Путіна стали саме шамани. За останнє десятиліття Путін побував у Монголії тричі, а поїздки до Туви здійснювалися регулярно. При цьому Монголія та Тува вважаються батьківщиною наймогутніших шаманів.

«Зараз у Москві ходять чутки, що для використання ядерної зброї Путіну потрібне благословення шаманів. Без їхньої згоди він не міг піти на такий серйозний крок, боячись розгнівати духів. І начебто повернувся з Монголії задоволений», - йдеться у матеріалі, хоча автор визнає, що підтвердження цієї версії він не має.

Володимир Путін давно відомий своїм особливим ставленням до містики, поєднуючи інтерес до православної містики з язичницькими традиціями. Він багато часу проводить із так званими старцями з Валаамського монастиря, яких особливо шанували православні містики середньовічної Русі.

Водночас під час спільних із колишнім міністром оборони Сергієм Шойгу до Туви (звідки останній родом) обидва нібито брали участь у шаманських ритуалах. Це захоплювало російського президента не менше, ніж православна містика.

Шамани, йдеться у статті, пообіцяли Путіну успішну війну. При цьому автор посилається на політолога з дуже суперечливою репутацією Валерія Солов'я, який у 2022 році стверджував, що нападу Росії на Україну передував язичницький обряд, який шамани провели для Путіна в його резиденції в Сочі. Вони нібито приносили в жертву орла та передбачали успіх військової операції.

«Джерело, близьке до Кремля», також каже, що Путін багато консультувався з різними містиками перед початком вторгнення в Україну, і всі вони запевняли його у військовій перемозі.

Насправді Путін у своєму прагненні до містики та бажання отримати "схвалення" потойбічних сил та всіляких чаклунів. Таким же захопленням відрізнявся Адольф Гітлер, якого відверто наслідує російський диктатор. Та й в оточенні Путіна є чимало любителів езотерики, яка тісно сплелась у їхніх головах із фашистськими ідеями.

Читайте також: Шамана, що висвячував Ево Моралеса в президенти, затримано за наркоторгівлю

Автор статті – Михайло Зигар, російський журналіст та письменник. Працював у виданнях "Комерсант" Newsweek, був головним редактором-засновником незалежної телекомпанії "Дождь", автор кількох книг. Нині живе у Берліні. У вересні 2023 року видавництво Aufbau-Verlag опублікувало його книгу «Війна та викуплення: тривала боротьба України проти російського гніту».