UA / RU
Підтримати ZN.ua

Протягом доби ворог 15 разів обстріляв прикордоння з Україною – ОК «Північ»

Бив з гармат, мінометів, завдавав авіаційних ударів.

Вчора, 5 травня, протягом другої половини доби російські війська шість разів обстріляли прикордоння Чернігівської  області, повідомило у Telegram оперативне командування «Північ».

З 13:05 до 13:40 зафіксовано 22 приходи, ймовірно з міномету 120 мм, в районі населеного пункту Блешня. Через дві години ворог шість разів вдарив, ймовірно зі ствольної артилерії, в районі Леонівки. Ще через годину у цьому ж місці зафіксовано 9 приходів, ймовірно з міномету 120 мм, а трішки згодо – 4 удари некерованими авіаційними ракетами з гвинтокрилу.

Близько 18-ої ворог випустив два боєприпаси з міномету 120 мм, в районі населеного пункту Залізний Міст. Потім, з 19.13 до 20.03 було ще дев’ять мінометних приходів до Леонівки. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Читайте також: Окупанти обстріляли три громади на Сумщині, зафіксовано 43 вибухи — ОВА

До того протягом доби агресори дев’ять разів обстріляли прикордоння Чернігівської та Сумської областей. Загальна кількість обстрілів протягом доби, таким чином, тут сягнула 15-ти. Серед іншого на Чернігівщині був зафіксований удар керованою авіабомбою з ворожого літака СУ-35 в районі населеного пункту Іванівка.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що на сіверському та слобожанському напрямках ворог продовжує обстрілювати населені пункти України з території Російської Федерації.