UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прорив ЗСУ на Запоріжжі воєнкори РФ називають критичним моментом: ситуація на Півдні від ISW

ЗСУ наблизилися до другої лінії оборони ворога  у Запорізькій області, цим самим розширивши прорив російських оборонних ліній у цьому районі, йдеться в сьогоднішньому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Чи є у ЗСУ умови для заходу в Північне Приазов’я – огляд ситуації на Півдні та карти ISW

Цим проривом російських ліній оборони на Запоріжжі занепокоєна і низка російських "військових оглядачів". Вони вважають це  критичним моментом на полі бою. Аналітики вважають, що окупаційним силам необхідно утримувати свої позиції як мінімум ще півтора місяці, щоб спробувати досягти успіхів на іншій ділянці лінії фронту.
 
На геолокаційних кадрах, опублікованих 24 серпня, видно, що українські війська просунулися далі у напрямку російських оборонних рубежів на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Читайте також: ISW про ситуацію в Роботиному: у ЗСУ — наполегливе просування, у росіян — еластична оборона (карта)

Щодо інших висновків ISW  за минулу добу, то тут зазначають. що ворога передислоковується із Херсонської області на лінію фронту у Запорізькій області. Війська РФ 24 серпня провели локальні спроби наступу на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, в районі Бахмута та в районі Авдіївки.

Читайте також: Контрнаступ буде нелінійною і тривалою серією операцій – прогноз ISW

ЗСУ 24 серпня провели наступальні операції як мінімум на двох ділянках фронту та просунулися в районі Бахмута, а також у Запорізькій області.