UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура розпочала розслідування розстрілу окупантами двох беззбройних військовослужбовців ЗСУ

Росіяни вбили українських захисників, які здавалися в полон.

Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом розстрілу російськими окупантами двох беззбройних військовослужбовців Збройних Сил України, інформує Офіс генерального прокурора України в Telegram.

"2 грудня 2023 року у медіа було поширено відео розстрілу беззбройних українських захисників російськими військовослужбовцями. За попередніми даними, це сталося біля одного з спостережних пунктів в районі села Степове Покровського району", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чергова страта на камеру: росіяни заживо відрізали голову українському військовому

На  оприлюдненому відео зафіксовано, як група осіб в російській формі впритул розстрілює двох беззбройних військових у формі ЗСУ, які здавалися в полон.

В ОГП наголосили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на новий воєнний злочин армії РФ.  Омбудсман наголосив, що Росія знову показала обличчя терориста, і світ не має потурати таким злочинам. Лубінець заявив про намір звернутися до Міжнародного комітету Червоного Хреста та Організації Обʼєднаних Націй.