UA / RU
Підтримати ZN.ua

Про створення плацдарму для контрнаступу на лівому березі нині не йдеться — Гуменюк

Військові на цьому напрямку виконують деякі операції.

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону зазначила, що недоречно використовувати термін "плацдарм" щодо окремих операцій українських військових на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

"Дуже багато фахівців люблять розкидатися термінами, але довіряти треба тільки військовим. Про плацдарм не йде мова, йдеться про виконання деяких окремих операцій, але для цього потрібна інформаційна тиша, щоб зберегти ті підрозділи, які виконують операції, і підготувати ту роботу, яка потім буде розгорнута на відповідних позиціях", - наголосила Гуменюк.

Читайте також: ЗСУ звільнили 3 кв. км на бахмутському напрямку й успішно виконали операцію на лівому березі Херсонщини

За її словами, нині найефективнішою є контрбатарейна боротьба по знищенню артилерії російських окупаційних військ.

"Зараз найефективніше - це контрбатарейна боротьба, і саме тому, що ми видаляємо артилерію з дуже великих площ, ворог змушений більше використовувати авіацію та БПЛА", - додала речниця.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що Збройні Сили України продовжують виконувати свою роботу на різних ділянках фронту, не лише на лівому березі Дніпра на тимчасово окупованій частині Херсонської області.