UA / RU
Підтримати ZN.ua

Примусова паспортизація: росіяни продовжують шантажувати жителів окупованих територій — ЦНС

Населенню тимчасово окупованих територій відмовляють у наданні меддопомоги.

На тимчасово окупованих територіях російські загарбники продовжують шантажувати місцеве населення для примусової паспортизації. Зокрема, росіяни відмовляють жителям в окупації у медичній допомозі, повідомляє Центр національного спротиву.

Наразі на тимчасово окупованих територіях півдня й сходу України загарбники проводять підготовку до примусової мобілізації, а для цього їм також необхідно збільшити темпи паспортизації місцевого населення.

Читайте також: Інсулін — лише за російським паспортом: окупанти шантажують жителів Маріуполя

Росіяни почали відмовляти місцевим жителям у наданні меддопомоги без наявності медичного страхування, яке можна отримати лише з паспортом РФ. Згідно з планами Кремля, усі жителі тимчасово окупованих територій мають отримати “поліси” до кінця 2023 року.

Вже зараз загарбницькі “адміністрації” вимагають від підприємств у регіоні надати перелік робітників, які не мають страхування. Крім того, ворог погрожує штрафами за ігнорування відповідних вимог.

Читайте також: Росіяни вигадали нову заборону для підлітків без паспорта РФ

Раніше повідомлялося про те, що може чекати на українців, які змушені були взяти паспорт країни-ворога. Примусове набуття громадянства РФ українцями, які проживають на тимчасово окупованій території, нашою державою не визнається.