UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонники показали знищення російської колони під Бахмутом

Знищено танки, БТР і живу силу.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили штурм російської армії. Державна прикордонна служба показала в Telegram знищення колони техніки окупантів.

Зокрема на позиції підрозділу “Фенікс” в районі Курдюмівки на Донеччині вели наступ орієнтовно 50 російських бійців за підтримки танків та бронетехніки. Під час атаки три БТР-82 окупантів підірвалися завдяки дистанційному мінуванню. Пошкоджені бронетранспортери знищили ударні БпЛА. 

Читайте також: Ситуація на фронті лишається складною: Сирський попрацював у районі активних дій на харківському та куп’янському напрямках

Крім того бійці пошкодили, а згодом знищили дроном танк Т-80. Водночас бійці бригади “Помста” з протитанкового ракетного комплексу “Корсар” підбили танк Т-90М “Прорив”, який також добили оператори дронів. 

Як зазначили прикордонники, під час штурму ліквідовано сім окупантів, ще 13 – поранено. Частину ворожої техніки та піхоти знищили бійці 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу.

Нагадаємо аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) помітили, що ЗСУ відновили позиції у Вовчанську (на північний схід від Харкова) на тлі продовження російського наступу в цьому районі. За словами аналітиків, геолокаційні кадри, опубліковані 30 травня, показують, що українські сили нещодавно відновили позиції в центрі міста.