UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прігожин несподівано заявив, що про наступ росіян в Бахмуті зараз не йдеться

Він перерахував три невирішені питання російських військ в регіони, серед яких все ще пункт про забезпечення снарядами. 

Власник ПВК "Вагнер" Євгєній Прігожин визнав, що ЗСУ не залишили Бахмут в Донецькій області. Ба більше, за його словами, про наступ російських військ на цьому напрямку наразі не йдеться. 

"Треба сказати чітко, що противник нікуди не йде (з Бахмута – ред.). У них організована оборона всередині міста, спочатку залізницею, потім у районі багатоповерхівок західного кварталу міста", - зазначив Прігожин на своєму Telegram-каналі.

Він зауважив, що росіянам, аби все ж мати позитивну динаміку в Бахмуті, слід вирішити три питання: переконатися, що їх командування "нормально організоване", перевірити надійність та захищеність флангів й узгодити проблему з забезпеченням снарядами. 

"Коли ми вирішимо всі ці три питання, тоді можна куди завгодно йти", - переконаний Прігожин.

Читайте також: Череватий: Прігожин у Бахмуті, бо у Пітері небезпечно

Нагадаємо, за словами речника східного угруповання військ Сергія Череватого, станом на 6 квітня у Бахмуті все ще тривають вуличні бої - ситуація змінюється постійно. За останню добу у місті було 19 боєзіткнень: ворог втратив 71 окупанта вбитими та ще 88 пораненими. 

У Пентагоні заявляють про свою впевненість в тому, що Сили оборони вже можуть перейти до наступного етапу бойових дій в місті. Та президент України Володимир Зеленський тим часом нагадує, що для нашої сторони головне - це життя наших воїнів, тож він все ще допускає "певні дії", якщо ситуацію у Бахмуті загостриться ще більше.