UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президента Байдена поінформували про ситуацію в Росії — CNN

США вивчають ситутацію і радитимуться з союзниками.

Білий дім «моніторить ситуацію» в Росії після погроз лідера групи найманців Вагнера  Євгенія Прігожина на адресу військового керівництва Росії, зокрема міністра оборони Сергєя Шойгу та начальника Генштабу Валєрія Гєрасімова, повідомляє CNN.

«Президента Джо Байдена також поінформували про розвиток ситуації в Росії. Ми стежимо за ситуацією та будемо консультуватися з союзниками та партнерами щодо цих подій», —заявив речник Ради національної безпеки Адам Ходж.

Офіційні особи вважають останні коментарі Пригожина чимось більшим, ніж його звичайна риторика, заявив раніше виданню американський чиновник

Двоє представників адміністрації заявили, що співробітники національної безпеки в Білому домі обережні щодо коментарів і не дають оцінок ситуації, доки не зрозуміють, що відбувається.

Федеральна служба безпеки РФ відкрила кримінальну справу проти засновника російської ПВК Вагнера Євгєнія Прігожина після того, як він оголосив про «марш справедливості» проти «зла, яке несе військове керівництво Росії».