UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент обіцяє значущі результати у питанні забезпечення армії українською зброєю і технікою

Мінстратегпром має представити програму забезпечення за ключовими потребами – від ракет і дронів до бронетехніки і снарядів

Під час засідання Ставки верховного головнокомандувача розглянули питання українського виробництва зброї та техніки, повідомив президент України Володимир Зеленський у Telegram-каналі.

"Українське виробництво зброї та техніки, постійне нарощування обсягів. Мінстратегпром має чітке завдання представити програму забезпечення українською зброєю за всіма ключовими потребами – від ракет і дронів до бронетехніки та снарядів. За окремими елементами такої програми вже були доповіді. Хороші результати. Будуть більш значущі", - пообіцяв глава держави.

Окреме доручення віцепрем’єр-міністру Федорову та міністру оборони Умєрову – максимальна цифровізація постачання для сил оборони. Повна підзвітність і контроль – наш пріоритет. Є чіткі терміни реалізації.

Читайте також: Камишін розповів, яку зброю Україна почала виробляти в 2023-му, а яке виробництво наростила

Крім того на Ставці заслухали доповіді командувачів – Залужного, Сирського, Тарнавського про ситуацію на основних напрямках фронту – сході та півдні, а також розглянули питання цифровізації постачання Сил оборони і ситуацію на Близькому сході.

Нагадаємо, під час виступу на Міжнародному форумі оборонних індустрій президент Володимир Зеленський заявив, що Україна створила Альянс оборонних індустрій. За словами Зеленського, в Україні розробили базову декларацію як основу Альянсу. Він зазначив, що сьогодні є 13 відомих компаній, «готових разом із Україною будувати новий арсенал вільного світу».