UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом страти мечем українського військовополоненого військами РФ

Генпрокурор заявив, що мета України — знайти і покарати кожного, хто причетний до злочину.

Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом страти мечем українського військового російськими окупаційними військами, інформує офіс генерального прокурора в Telegram.

Зазначається, що в одному з Telegram-каналів сьогодні з'явився допис щодо ймовірної страти українського військового росіянами в місті Новогродівка Донецької області.

Читайте також: Російські морпіхи показали відео з нібито відрізаною головою українського військового: Лубінець відреагував

На оприлюдненому фото видно, що війська РФ у тіло українського захисника встромили меч. У страченого військовослужбовця відсутня липка стрічка на одній з рук та екіпірування.

"Злочинний режим продовжує цілеспрямовану політику зі знищення всього українського, демонструючи на увесь світ свою надзвірячу жорстокість та цинічно зневажаючи будь-які цінності та норми цивілізованого світу. Наша мета — знайти і покарати кожного, хто причетний до цих злочинів. Світ має бачити звірства окупантів і рішуче реагувати на кожен такий випадок. Лише спільними зусиллями ми можемо покарати це зло", - заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

Нині правоохоронці проводять слідчі та розшукові дії для встановлення причетних та винних до цього воєнного злочину.

Раніше уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець  розповідав, що його офіс від початку повномасштабної війни отримує десятки матеріалів з ймовірними стратами захисників