UA / RU
Підтримати ZN.ua

Працівникам заводу в окупації, ймовірно, погрожують мобілізацією за відмову підтримати Путіна на виборах — міськрада Маріуполя

Це відбувається на тлі наближення президентських виборів у Росії.

Є інформація, що так зване керівництво металургійного заводу "Донецьксталь" на тимчасово окупованій росіянами території Донецької області примушує співробітників ставити підписи за повторне висування Владіміра Путіна на посаду президента РФ. За відмову погрожують звільненням чи мобілізацією, пише Маріупольська міська рада в Telegram.

Там зауважили, що в окупації посилюється тиск загарбників на українців, оскільки в Росії наближаються президентські вибори 2024. Ворог прагне, щоб громадяни віддали голоси за автократа Путіна.

Читайте також: Зеленський: Перед виборами Путіну потрібні тактичні перемоги. Для цього в нього є мешканці окупованих територій і 300 тисяч зеків

“Такі дії окупантів підтверджують, що українці на окупованих територіях масово не раді загарбникам. Тож окупанти вимушені показувати "підтримку", застосовуючи репресивні заходи та погрози”, — зазначили в повідомленні.

Раніше Центр національного спротиву повідомив, що російські загарбники продовжують підготовку до пропагандистського шоу під назвою “вибори президента Росії” на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, ворог почав готувати “спостерігачів”.