UA / RU
Підтримати ZN.ua

ППО знищила 10 із 12-ти"шахедів", якими росіяни атакували Україну, авіаційна ракета Х-59 не досягла своєї цілі

Більшість дронів була збита на початку їхньої атаки.

У ніч проти 3 грудня росіяни атакували Україну 12-ма ударними БпЛА типу Shahed з району Приморсько-Ахтарська (Краснодарський край Росії) та керованою авіаційною ракетою Х-59 – з повітряного простору Бєлгородської області РФ. Про це Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило у Telegram.

У Повітряних Силах кажуть, що ударні БпЛА атакували у декілька хвиль, заходили через окуповану Херсонщину в Миколаївську область. Саме на Миколаївщині, в зоні відповідальності повітряного командування «Південь», більшість «шахедів» було знищено протиповітряною обороною. Решта прямували в північно-західному напрямку і були збиті в районі Старокостянтинова на Хмельниччині.

Читайте також: Одеську та Вінницьку області атакували "шахеди", потенційна загроза для Хмельниччини

В результаті бойової роботи протиповітряна оборона Повітряних Сил та Сил оборони України знищила 10 ударних БпЛА Shahed-136/131. Керована авіаційна ракета Х-59 не досягла своєї цілі.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 3 грудня, близько першої години ночі "шахеди" атакували захід України, ракети – схід і центр, у Хмельницькій та Сумській областях пролунали вибухи.