UA / RU
Підтримати ZN.ua

Позиційні «гойдалки»: чому ЗСУ не вдається зупинити росіян в районі Часового Яру

Генштаб запевняє, що всі атаки ворога на краматорському напрямку були відбиті.

Російські війська мають просування в Часовому Яру. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, котрий за кілька хвилин до поточної доби, 8 червня, оновив свої інтерактивні карти.

часів яр706.jpg (41 KB)

Український військовий журналіст Богдан Мирошников пише, що у напрямку Часового Яру тривають «гойдалки», тобто позиції переходять з рук в руки.

«У районі Калинівки ворог мав просування. Біля Кліщіївки тривають арʼєргардні бої. На дачах північніше мікрорайону Канал – бої за кожний будинок», – змальовує поточну ситуацію оглядач. – «Поки що повністю зупинити просування ворога на цьому напрямку Сили Оборони не можуть, на жаль». Причину такого становища Мирошников вбачає у затримках із західною допомогою: «Занадто довго США тягнули з голосуванням у Конгресі щодо допомоги на 2024 бюджетний рік».

Читайте також: Війська РФ лізуть колонами на місто Часів Яр — речник ОСУВ "Хортиця"

Генеральний штаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні нічого не повідомляє про втрату позицій на краматорському напрямку і лише констатує невдачі росіян на цій ділянці фронту: «Агресор сім разів намагався атакувати українських захисників в районах Калинівки, Іванівського, Кліщіївки, та Андріївки. Всі спроби були відбиті».

Раніше речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що російські війська обстрілюють місто Часів Яр Донецької області, яке кілька місяців намагаються захопити, термобаричними боєприпасами.