UA / RU
Підтримати ZN.ua

Позиція США щодо ударів по РФ не змінилась, не дивлячись на постачання F-16 — Держдеп

Рішення Вашингтону залежить від ситуації на полі бою.

Розширення дозволів Вашингтону для України на удари по РФ американською зброєю залежатиме від ситуації на полі бою, позиція Сполучених Штатів не змінилась після постачання літаків F-16. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Мілер, повідомляє "Голос Америки". 

"Ми продовжуємо дивитись на потреби українських військових, оцінюємо безпекову ситуацію та намагаємося реагувати на їхні потреби. І це процес, який відбувається із самого початку і до сьогодні", — заявив речник Держдепартаменту.

Читайте також: Заступник Блінкена: Удари по Росії з допомогою ATACMS — питання здорового глузду

Водночас він відповів на запитання про можливе збиття російських ракет партнерами по НАТО. За його словами, це рішення повинні ухвалювати колективно союзники.

Раніше президент Володимир Зеленський під час нагородження Повітряних сил ЗСУ повідомив, що Київ працює над організацією зустрічі в рамках ради "Україна-НАТО", аби обговорити на ній можливість збиття російських ракет з території країн Альянсу. Тоді ж він офіційно підтвердив прибуття перших винищувачів F-16 в Україну. 

Нагадаємо, США надали дозвіл Києву використовувати американську зброю у прикордонні з РФ, щоб бити по російських силах, які атакують Україну. Це стосується не лише Харківської області, як повідомлялося раніше.