UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повторна спроба наступу РФ на Київ майже неможлива — Нєбитов

Та навіть якщо Росія на це наважиться, окупанти отримають гідну відповідь. 

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов заявив, що ймовірність повторного наступу Росії на Київ є майже неможливою. Під час інтерв'ю ТСН він пояснив це болотистим характером місцевості навесні та проведенням замінування території. 

Наприклад, як тільки з-під російської окупації було звільнено Чорнобильську АЕС, там одразу ж почали проводити фортифікаційні дії. З того часу наші військові не зупинялися. 

"Посилені спецпідрозділи, зараз вони мають відповідну броньовану техніку, тяжке озброєння, за допомогою якого можна збити навіть гвинтокрили. Мілітарна складова посилюється", - сказав він.

Щодо особливості території навесні, то Нєбитов зауважив, що 80% в регіоні складають болота, тому там практично неможливо пройти. Зокрема й через проведення роботи з мінування. 

"Я вважаю, що другий похід на Київ неможливий. Хоча вони можуть спробувати, в такому разі отримають гідну відсіч", - додав начальник поліції.

Читайте також: Наступні три місяці будуть дуже активними і визначатимуть подальші події – Буданов

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що якби 24 лютого 2022-го росіянам вдалося десантуватися та захопити аеродром у Гостомелі, Київ був би взятий. Що стосується загрози для української столиці станом на сьогодні, то глава розвідки вважає, що наразі варіанту нової агресії на півночі ворог не розглядає.