UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повномасштабного наступу у Харківській області немає — речник військ

Ситуацію там контролюють Сили оборони. 

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин наголосив, що Сили оборони контролюють ситуацію на півночі Харківської області, повномасштабного наступу там немає. У коментарі Liga.ne він пояснив, що російські зусилля на цій ділянці фронту мають на меті відтягнути сили та резерви ЗСУ на новий напрямок, аби захисники не змогли посилитися в інших місцях. 

"Є всі підстави вважати, що ми маємо справу з ворожою ІПСО, яка має намір посіяти паніку і завадити нашому командуванню перекидати резерви на інші більш "спекотні" напрямки фронту на сході України, — наголосив військовий. —  Широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає". 

Читайте також: Фортифікацій на кордоні у Харківській області немає через екстремальну відстань. Вона є досяжною навіть для російських снайперів — експерт

Нагадаємо, 10 травня російські військові розпочали на харківському напрямку наступальні дії. Ворогові вдалося захопити кілька нічийних сіл та утворити свій плацдарм на території, яку після кампанії 2022-го не займала жодна зі сторін. Але окупанти не змогли прорвати лінії оборони захисників — ЗСУ не втратили жодного метра території, яку контролювали.

У прикордонні, куди були відправлені додаткові підрозділи захисників, розпочалася евакуація. Через постійні обстріли зі сторони ворога є загиблі та поранені. Найбільше страждає місто Вовчанськ. Експерти вважають, що завдання мінімум для ворога — відтягнути на себе підрозділи Сил оборони з інших ділянок. Як наслідок, наразі питання про звільнення окупованих територій вже знову не у пріоритеті ЗСУ.