UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повідомили про підозру командиру 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії РФ

Забезпечував систематичні масштабні удари крилатими ракетами по цивільних об’єктах по всій території України.

Командиру 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил ЗС РФ повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у порушенні законів та звичаїв війни. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Як виявили правоохоронці під час слідства, з жовтня 2022 року по лютий 2023 року командир РФ, виконуючи наказ вищого керівництва РФ, реалізовував план зі знищення цивільного населення України та обʼєктів критичної інфраструктури.

Командир віддавав накази 22-й важкій бомбардувальній авіаційної дивізії, використовуючи ракетоносців-бомбардувальників Ту-22М3, Ту-95МС, Ту-160 завдавати ракетних ударів крилатими ракетами Х-22, Х-33, Х-101/102 та Х-555 по Україні.

Читайте також: Під суд підуть військові, які хотіли розпродати 15 тисяч пачок сигарет для ЗСУ

Удари завдавалися для залякування цивільних, створення постійної напруги у суспільстві. Такі дії окупанта призвели до руйнування і знищення об’єктів цивільної та енергетичної системи по всій території України, а також загибель 61 та поранення 139 цивільних осіб.

Командиру повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни, а також порушенні законів та звичаїв війни, що передбачено відповідними статтями ККУ: ч. 3 ст. 110; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438.

Нагадуємо, ДБР повідомило про підозру екссержанту батареї управління та радіолокації розвідки зенітного ракетно-артилерійського дивізіону з Криму. Він перейшов на бік ворога і зараз обстрілює мирні міста України. У 2014 році після захоплення Криму військовий відмовився передислокуватися до Миколаєва і зараз працює на ворога.