UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повернення до цивільного життя: Кабмін затвердив проєкт реабілітації військових

Він передбачає низку заходів.

З перших днів війни, яку розпочала Росія, українські військові стали на захист нашої країни. На війні вони отримують серйозні поранення та часто потребують лікування і реабілітації.

Читайте також: Військові пенсії: як вони можуть змінитися цього року

У кінці січня Кабінет Міністрів затвердив постанову № 104, за якою експериментальний проєкт з переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни буде відбуватися на базі закладів освіти засобами освіти, спорту та реабілітації до кінця 2024 року, пише «Юридична сотні».

Заходи, передбачені порядком:

 Також порядком передбачені інші заходи, наприклад, для розвитку фізичного здоров’я через спорт.

 Учасниками експериментального проєкту є Національний університет фізичного виховання і спорту України, Західноукраїнський національний університет, Київський національний університет будівництва і архітектури, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Нагадаємо, куди направляють військових після лікування. Після одужання військових, які, за потреби, пройшли медичний огляд ВЛК, із закладів охорони здоров’я розподіляють в залежності від висновків комісії.