UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поставки іранської балістики РФ посилюють загрози для української енергетики

Росія зможе використовувати високоточні засоби для конкретної мети.

Поставки іранських балістичних ракет Росії дозволять Москві зберегти більше своїх високоточних засобів ураження  для ударів по енергетичній інфраструктурі України, вказує  у матеріалі «Чим відповість Україна на поставки Іраном ракет Путіну» оглядач відділу міжнародної політики Володимир Кравченко.

Іранські балістичні ракети дозволять російським військам інтенсивніше завдавати ударів по лінії фронту, атакувати не лише прифронтові регіони, а й тилові.

«Поставки іранських ракет також дадуть можливість Росії вивільнити свої найкращі та найточніші ракети «Іскандер» і «Кинджал», запаси й темпи виробництва яких дуже обмежені,  для прицільних ударів по українській енергетичній системі», - вказує автор.

Натомість для Ірану таке співробітництво гарантує підтримку в разі війни із Ізраїлем – Москва зможе надати Тегерану зброю і підтримку.

Тим не менше останнім часом Іран вирішив не нагнітати ситуацію та продемонстрував договороздатність.

«Кожен крок Тегерана — це довга складна гра з демонстрацією спроможностей, погроз і пропозиції для торгівлі», — охарактеризував ситуацію в коментарі для ZN.UA сходознавець В'ячеслав Ліхачов.

Читайте також: Дві сотні іранських ракет потрапили в Росію Каспійським морем — Sky News

Нагадаємо, кілька днів тому стало відомо, що Іран відправив Росії першу партію балістичних ракет. Згодом інформацію про це підтвердили і у Євросоюзі, і у США, пригрозивши Тегерану новими санкціями. Тим часом експерти стверджують, що мова йде про дві сотні ракет Ababil та Fath-360. Вони можуть бити на відстань до 86 та 120 км відповідно.