UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол України у США розповіла, коли винищувачі F-16 застосують на полі бою в Україні

Маркарова зазначила, що наша країна працює над отриманням додаткових п'яти систем ППО від партнерів.

Винищувачі F-16 вже цього року будуть залучені на поле бою в Україні, українська дипломатія у США працює над підготовкою персоналу з підтримки літаків цього типу, розповіла в ефірі телемарафону посол України у США Оксана Маркарова.

"2024 рік – це рік, в якому ця спроможність (західні винищувачі - ред.) буде у нас, і її застосують на полі бою. Зараз ми працюємо над стрімким збільшенням кількості тренувань, збільшенням кількості підготовки підтримуючого персоналу і, звичайно, над наближенням постачання літаків", - наголосила посол.

Читайте також: Росіяни розганяють вкид про «наймасовіший ракетний удар» через прибуття F-16

Маркарова зазначила, що найближчими місяцями очікується серйозне збільшення постачання  зброї на лінії фронту та систем протиповітряної оборони для захисту українських міст. 

"Важливою також є протиповітряна допомога. Це й питання додаткових установок, які вже почали заходити: було оголошення про той Patriot, який з Німеччини до нас потрапив. Ми працюємо над додатковими п'ятьма системами, які будуть заходити. Також системи, які були замовлені попередньо — NASAMS та інші — ми вже найближчим часом побачимо на службі у наших військах", - сказала вона.

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський повідомляв, що західні винищувачі F-16 посилять протиповітряну оборону України, однак матимуть деякі обмеження на лінії фронту.