UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Формоза зустрівся з гендиректором "Укргідроенерго" у рамках участі Італії у відновленні енергоінфраструктури України

Сторони обговорили фінансування ремонту пошкоджених гідроелектростанцій у розмірі 200 мільйонів євро.

© Посольство України в Італії/ Facebook
© Посольство України в Італії / Facebook
© Посольство України в Італії/ Facebook

Посол Італії в Україні Карло Формоза у вівторок, 20 серпня, для обговорення внеску Італії у відновлення гідроенергетичної інфраструктури України, що постраждала внаслідок ударів військ РФ, зустрівся з генеральним директором “Укргідроенерго” Ігорем Сиротою, інформує посольство Італії в Україні в Facebook.

Зокрема, сторони обговорили спільний проєкт Європейського банку реконструкції та розвитку та Італії щодо виділення коштів на ремонт пошкоджених гідроелектростанцій на суму 200 мільйонів євро.

Читайте також: ЗМІ: Італія анонсувала збільшення допомоги Україні наступного року до 1.7 мільярда євро

"Наша підтримка України має на меті конкретні кроки, спрямовані на забезпечення енергетичної стійкості та безпеки України. Італія готова зробити вирішальний внесок у відновлення генеруючих потужностей українського гідроенергетичного сектору, що дасть значний поштовх для загальної відбудови країни", - наголосив посол.

Раніше Сирота повідомляв, що через удари росіян 1 червня Дніпровська гідроелектростанція зазнала значних пошкоджень. За його словами, потрібно щонайменше три роки для її відновлення.