UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсек Ради Європи і посли Великої Британії та ЄС прокоментували масовану ракетну атаку РФ України

Катаріна Матернова заявила, що нині наша країна потребує додаткової підтримки.

 Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова та посол Великої Британії Мартін Гарріс відреагували на масовані ракетні удари РФ 2 січня по Київській області, Києву та Харкову.

"Сьогодні Україна стала жертвою чергової жорстокої атаки РФ. Столиця Київ, Харків   під обстрілом російських ракет і безпілотників. Цивільні   вбиті й поранені, зруйнована інфраструктура. Україна потребує додаткової підтримки наразі, щоб врятувати життя. РФ буде притягнута до відповідальності", - зазначила  Матернова в соцмережі Х.

Читайте також: Глава МЗС Чехії відреагував на масований ракетний удар РФ по Україні

Гарріс запевнив у підтримці України з боку Великої Британії.

"Росіяни принесли Україні багато смертей і руйнувань у цей святковий сезон, сьогодні вранці завдавши чергового масованого ракетного удару по мирних жителях. Коли вони зрозуміють, що це лише зміцнює рішучість українців захищати свою землю і свободу? Велика Британія підтримує Україну", - розповів посол Сполученого Королівства в Україні в соцмережі Х.

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич зазначила, що безперервні атаки Росії на Україну є неприйнятними та наголосила, що навмисний напад на цивільних осіб або цивільні об'єкти прирівнюється до воєнних злочинів і серйозних порушень міжнародного права.

Посол США в Україні Бріджит Брінк після ракетних ударів російських військових заявила, що дуже важливо підтримати Україну зараз, щоб зупинити президента країни-агресора Владіміра Путіна.

Війська РФ сьогодні зранку випустили 99 ракет різних типів по Україні. Силам протиповітряної оборони вдалося знищити 72 повітряні цілі.