UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посилення мобілізації в Україні: чи можливе воно в жовтні

Багато залежить від дій ворога.

За словами директора стратегічного об’єднаного штабу Збройних сил Канади Пола Превоста, Канада та її союзники прогнозують, що Росія проведе нову хвилю мобілізації, щоб поновити наступ своїх військ в Україні.

Читайте також: Загальна мобілізація: чому військові та поліцейські разом патрулюють вулиці та вручають повістки

Якщо це станеться, в Україні можуть також посилити мобілізацію. Про це розповів секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп Роман Костенко виданню «ТСН».

«Якщо вони будуть набирати більше людей, то нам буде треба також реагувати на це. Якщо нам буде треба більше людей, то будемо набирати більше. Якщо ми побачимо, що росіяни мобілізують 700 тисяч, то нам потрібно зрозуміти те, як ми будемо на це реагувати. Не виключено, що треба буде збільшувати», – пояснив він.

Нардеп не виключає, що це може статись незабаром.

В Україні існує чотири види повісток. Нагадаємо, які повістки можуть отримати військовозобов’язані восени. Зараз не вручають повістки для призову на строкову військову службу, адже призов на строкову військову службу до ЗСУ та інших військових формувань не проводиться через загальну мобілізацію.