UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пошкодження на десантному кораблі РФ "Оленегорський горняк": пропагандисти злили в мережу фото

Пробоїну видно на боковій частині судна. 

Російські пропагандистські канали злили в мережу фото пошкодження на великому російському десантному кораблі "Оленегорський горняк", який кілька днів тому атакували аквадрони. На фото видно, що борт зараз знаходиться у сухому доку. 

На боковій стороні судна - велика обгоріла вм'ятина. Її висота, як півтора-два людські зрости. Також видно, що в найглибшій частині цієї вм'ятини є пробоїна. 

Російські Tg-канали

Читайте також: Зеленський: Якщо Росія продовжить удари по українських портах — залишиться без кораблів

Нагадаємо, після низки ударів по портовій інфраструктурі в Україні ЗСУ атакували два важливі кораблі окупантів - нафтовий танкер SIG, який перевозив паливо у Сирію, та десантний корабель "Оленегорский горняк". У британській розвідкові одразу ж констатували, що пошкодження останнього є суттєвим ударом по Чорноморському флоту. Річ у тім, що цей корабель вагою 3 600 тонн і довжиною 113 метрів - найбільше російське військово-морське судно, яке вдалося серйозно пошкодити після затоплення крейсера "Москва" 13 квітня 2022-го.

До речі, ЗМІ писали, що атака на "Оленегорский горняк" була спецоперацією Служби безпеки та Військово-морських сил. А в The Financial Times зазначили, що, вдаривши по цьому судну, Україна вперше поставила під загрозу інфраструктуру експорту нафти, яка допомагає фінансувати вторгнення РФ.