UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порушення з боку ТЦК: куди звертатися

Про це повідомили у Сухопутних військах України.

В Україні триває загальна мобілізація та оголошено воєнний стан. В цей час чоловіки призовного віку можуть отримати повістки та вступити до лав ЗСУ. Зараз часто з’являється інформація про випадки, коли представники ТЦК та СП перевищують свої повноваження.

Читайте також: Мобілізація в Україні: експерт пояснив, чим відрізняється уточнення від оновлення даних

У офіційному Telegram-каналі Сухопутних військ ЗС України розповіли, як  військовозобов’язаним діяти у таких випадках.

«Ми прагнемо побудувати якісну систему зворотного зв’язку та оперативного реагування на будь-які проблеми і зловживання в ТЦК та СП. Для цього в кожному ОТЦК та СП визначені контактні номери телефонів. Щоб забезпечити дієву комунікацію, у Командуванні Сухопутних військ проведено аналіз ефективності роботи кожного контакту та прийнято рішення оновити всі номери за єдиним стандартом. Відтак просимо усіх, хто стикається з протиправними діями військовослужбовців ТЦК та СП, має питання щодо мобілізації та військового обліку у своєму регіоні, звертатися за приведеними телефонами», – йдеться в повідомленні.

ОК «Північ»

ОК «Південь»

ОК «Захід»

ОК «Схід»

Гаряча лінія КСВ ЗС України: 0 800 301 937

Нагадаємо, яке посвідчення має пред'явити той, хто вручає повістку. Нещодавно Кабінет міністрів затвердив форму службового посвідчення, яке необхідно пред'явити.