UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад 2 трильйони гривень: саме на таку суму Росія нанесла шкоди довкіллю України

І це лише за попередніми підрахунками.

Понад рік триває повномасштабна війна Росії проти України. Протягом усього цього часу окупанти воюють не лише на полі бою, а й з мирним населенням, обстрілюючи міста, селища. Загалом державі вже надано збитків на понад 2 трильйони гривень. І це лише що стосується довкілля. Таку суму озвучив перший заступник глави Міндовкілля Руслан Гречаник.

«Ми рахуємо кожне знищене дерево. І кожну гривню, яку нам заплатить РФ за скоєне. Щодня продовжуємо встановлювати нові факти шкоди і руйнувань. За попередніми підрахунками, загалом шкода довкіллю складає уже понад 2 трлн гривень: це і засмічення земель, і забруднення повітря, спалені ліси, зруйновані об’єкти. Росія провокує кліматичну кризу, ядерну – через ситуацію із ЗАЕС, гуманітарну. Відплата неминуча. І важливо, що у нас є міжнародна підтримка», – акцентував Гречаник.

Також важливо вже зараз напрацьовувати нові концепції й програми щодо відновлення екології України. 

Читайте також: Російський екотероризм: під загрозою птахи і тварини з Червоної книги, масово гинуть дельфіни

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну екологія нашої країни зазнала збитків на 35,3 мільярда доларів. Тим часом російські окупаційні війська пошкодили Каховську ГЕС. Глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак заявив, що водосховище обміліле.