UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помічнику Путіна та ректору інституту МЗС Росії повідомили про підозру за фальсифікацію української історії

Вони є співавторами «підручника з історії для учнів 11 класів».

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про підозру Владіміру Мєдінскому, який є помічником очільника Кремля Владіміра Путіна, та ректору Інституту міжнародних відносин міністерства закордонних справ РФ Анатолію Торкунову. Вони фальсифікують історію України, повідомляє пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, обидва є співавторами «підручника з історії для учнів 11 класів». У ньому повністю сфальсифікована українська історія. При цьому він є обовʼязковим для вивчення у російських школах та на окупованих землях України.

Читайте також: Відповідає за точність ударів ракет: СБУ повідомила про підозру російському генералу

Також СБУ повідомляє, що на сторінках підручника Мєдінскій та Торкунов виправдовують воєнні злочини росіян та агресію проти України загалом. Його автори є частими гостями в етерах росЗМІ, заявляють про підтримку повномасштабного вторгнення Росії.

Їм повідомили про підозру за статтями про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України) та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Раніше СБУ повідомила про підозру блогеру-колаборанту Борису Рожину. Саме він придумав вираз «ввічливі люди» щодо окупантів в Криму. Він також закликає знищити Харків.